Vofatec Procesinstallaties B.V.
Topkwaliteit voor de zuivelindustrie

De Nederlandse zuivelsector staat wereldwijd bekend om zijn kennis en vakmanschap. Nederlandse zuivel is van topkwaliteit. Daar horen procesinstallaties bij die eveneens van hoge kwaliteit zijn om uitlopende soorten zuivel te verwerken. Vofatec heeft veel ervaring met procesinstallaties voor de zuivelindustrie. WIj weten dat kwaliteit en voedselveiligheid heel belangrijk zijn. De branche heeft de laatste jaren dan ook een grote kwaliteitsslag gemaakt. 

Kwaliteit en hygiëne

In de industrie van voedingsmiddelen en in het bijzonder die van zuivel is hygiënisch werken van groot belang. Vofatec besteedt extra veel aandacht aan deze factoren om te komen tot een procesinstallatie van uitstekende kwaliteit en afgestemd op uw specifieke wensen. Al vanaf het ontwerp en de engineering  wordt rekening gehouden met de strenge eisen die gelden voor voedingsmiddelengerelateerde procesinstallaties.

De installatie moet bijvoorbeeld bestand zijn tegen wisselende temperaturen en goed reinigbaar zijn. Een las dient doorgelast te zijn om te voorkomen dat er spleten ontstaan waar bacteriegroei of spleetcorrosie vrij spel hebben. Bij een werkdruk boven 0,5 bar dienen de regels van PED, Pressure Equipment Directive, te worden toegepast. 

Advies over het gebruik van materialen.

Vofatec adviseert u graag over het gebruik van materialen en geeft antwoord op vragen als: Is het verstandig om roestvasstaal 304(L) of 316(L) in te zetten of een nog hoger gelegeerd roestvaststaal? Wellicht is voor uw toepassing kunststof de beste oplossing. Neem bijvoorbeeld de richtlijn voor voedselveiligheid, de EG 1935/ 2004. Deze norm schrijft voor dat alle materialen die in een installatie zijn opgenomen geen stoffen afgeven die door voedingsmiddelen kunnen worden opgenomen. Dit geldt dus voor alle componenten die onderdeel zijn van een installatie zoals kleppen, filters, dichtingen en leidingmaterialen en andere onderdelen. Dergelijke componenten dienen dan ook voorzien te zijn van een certificaat.

Reiniging

Een belangrijk onderdeel van installaties in de voedingsmiddelen industrie is de methode van reinigen. U kunt de installatie reinigen met een voorziening met reinigingsmiddelen oftewel ‘clean in place’ (CIP). En mogelijk is voor u de combinatie met het pig-systeem de beste oplossing. Allemaal aspecten rondom installaties waarmee Vofatec u kan helpen.

Heeft u vragen waarmee Vofatec u kan helpen?
Neem dan contact met ons op

Onze markten

Food
Zuivel
Chemie
Overheid
ENERGIE & GAS
Farmacie
Skidbouw
Overige

Wilt u weten wat Vofatec voor u kan
betekenen? Neem contact met ons op: 

Onze Zuivel projecten

Industrieweg 19a 5158 NJ Heesbeen
+31 (0)416 66 53 62
maandag t/m vrijdag van 7.00 - 17.30 uur
Copyright 2024 Vofatec Procesinstallaties BV