AutoCAD® Plant 3D
Vofatec denkt graag met u mee

Het liefst zitten wij al tijdens de ontwerpfase bij u aan tafel. Zo kunnen we vooraf al een goed inzicht geven in hoe uw installatie eruit komt te zien. Niet alleen procesmatig, maar ook bij u in de fabriek. De zaken die aan bod kunnen komen: zitten de afsluiters op makkelijk bereikbare plaatsen zodat ze eenvoudig te vervangen of te onderhouden zijn? Kan de vorkheftruck veilig door de installatie rijden? Zitten de bestaande en de nieuw aan te leggen leidingen elkaar niet in de weg? Ook het gemak tijdens het gebruik kan al vanaf het begin worden bekeken. Bovendien kunnen we in ons tekenpakket de tekeningen van andere aannemers integreren om uw installatie zo soepel mogelijk en zonder negatieve verrassingen te realiseren. Meteen vanaf het begin brengen we uw installatie duidelijk in kaart, gericht op uw gebruik in de praktijk. Dit bevordert de doorlooptijd en beperkt de kosten tijdens de installatiefase aanzienlijk.

AutoCAD® Plant 3D: uw voordelen

AutoCAD® Plant 3D is specialistische software voor ingenieurs en ontwerpers die dagelijks betrokken zijn bij de realisatie van complexe ontwerpen in de chemie- en procesindustrie. Met AutoCAD® Plant 3D kunnen we procesinstallaties, leidingwerk en staalconstructies ontwerpen, tekenen en documenteren.

Voor uw installatie kunnen we bijvoorbeeld een 3-dimensionale routing maken met de daarbij behorende uitvoer als isometrische tekeningen en intelligente P&ID’s.
AutoCAD® Plant 3D is een complete toolset voor procesinstallaties en fabrieksontwerp waarbij uw proces de basis is die we naar een 3-dimensionale tekening vertalen.

Een greep uit wat we er allemaal mee kunnen doen:

  • Intelligente P&ID’s schetsen
  • 3D-piping modelleren
  • 3D-equipment
  • Eenvoudige staalconstructies en hulpstaal
  • Uitdraaien van isometrics en stuklijsten
  • 2D-pipingplans met aanzichten en doorsneden
  • Rapportages vanuit de 3D-modellen.

AutoCAD® Plant 3D is ingericht om projectmatig te werken en documenten of data te delen binnen meerdere disciplines en natuurlijk ook met u als klant. Specificaties van bijvoorbeeld afsluiters of regelkleppen in uw installatie worden in AutoCAD® Plant 3D meegenomen en het programma kan uiteindelijk een overzichtslijst genereren van alle appendages en leidingen met hun specifieke kenmerken. Dit kan geëxporteerd worden naar uw onderhoudssysteem en als basis dienen voor uw onderhoudsprogramma.

AutoCAD® Plant 3D Samengevat

Het werken met AutoCAD® Plant 3D vergemakkelijkt de communicatie en zorgt ervoor dat complexe multidisciplinaire projecten makkelijker kunnen worden uitgevoerd. Daarnaast biedt het voordelen bij het gebruik van de procesinstallatie. Uiteindelijk  levert het een betrouwbare installatie op binnen de afgesproken tijd en budget.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Bel of mail ons!

Onze markten

Food
Zuivel
Chemie
Overheid
ENERGIE & GAS
Farmacie
Skidbouw
Overige

Wilt u weten wat Vofatec voor u kan
betekenen? Neem contact met ons op: 

Industrieweg 19a 5158 NJ Heesbeen
+31 (0)416 66 53 62
maandag t/m vrijdag van 7.00 - 17.30 uur
Privacyverklaring | Algemene voorwaarden | Administratieve gegevens Productie Acadia
Copyright 2024 Vofatec Procesinstallaties BV