Vofatec Procesinstallaties B.V.
Wat kunnen wij voor u betekenen?

Voor het succesvol realiseren van procesinstallaties is het noodzakelijk dat ontwerp, engineering, prefabricage, montage, inbedrijfstelling en onderhoud naadloos op elkaar worden afgestemd. Vofatec beheerst al deze disciplines en met behulp van ons projectmanagement zorgen wij dat deze soepel op elkaar aansluiten. Voor u betekent dit korte communicatielijnen, een doelmatig planningsproces en korte levertijden. Daarmee bent u verzekerd van een betrouwbare installatie binnen de afgesproken tijd.

Engineering

Aan het begin van de engineeringsfase luisteren we naar uw wensen en inventariseren we de huidige situatie. Vervolgens brengen we onder meer de functionele omschrijvingen en detailontwerpen in beeld. Voor de visualisatie van processen en installaties maken we onder andere gebruik van AutoCad® Plant 3D. Tevens voeren we de sterkteberekeningen uit. Ook geven we advies welke componenten en materialen het meest geschikt zijn voor uw installatie. Vofatec kan de complete automatisering van uw installatie verzorgen, uiteraard met aandacht voor regelgeving en normen.

 

Projectmanagement

Vofatec vindt het belangrijk dat projecten, groot of klein, efficiënt en op slimme wijze beheerd worden. Ons devies hierbij is: ‘eerst denken, dan doen’. Immers, een goed begin is het halve werk.
Onze ervaren projectleiders kunnen uw project efficiënt in richten. We makent bij het inplannen en uitvoeren van projecten gebruik van diverse systemen als AutoCAD® Plant 3DVCA voor de veiligheid en ISO 3834 voor de laskwaliteit.

 

De werkplaats van Vofatec

Uiteraard speelt de materiaalkeuze ook een belangrijke rol in het ontwerp. Vofatec kan zonder problemen de meeste materiaalsoorten verwerken in de goed geoutilleerde werkplaats in Heusden. De installaties kunnen worden uitgevoerd in de volgende materiaalsoorten:

  • Roestvast staal
  • Koolstof staal
  • Glasvezelversterkte kunststoffen
  • Thermoplastische kunststoffen

We hebben ruimschoots kennis en ervaring voor de verwerking van deze materiaalsoorten. Wij maken gebruik van de modernste las- en verbindingstechnieken en fabricagemethoden, waaronder orbitaal lassen. Ook heeft Vofatec de beschikking over een eigen CNC-gestuurde doornbuigmachine. Bij het doornbuigproces is een veel nauwkeuriger en meer gecontroleerde buiging mogelijk en zal de vorm van de buis ook in de bocht nauwkeuriger gevolgd worden. Hierdoor kunnen wij u buigwerk op maat aanleveren.

 

Uitvoering op locatie

Vofatec verzorgt het installeren en aansluiten van uw installatie door vakkundig en gecertificeerd personeel. Kwaliteit en veiligheid staat bij alle medewerkers van Vofatec hoog in het vaandel; daar is bijvoorbeeld onze VCA-certificering het bewijs van. Het inregelen en vastleggen van de installatiegegevens is een belangrijk veiligheidsaspect bij het operationeel maken van het systeem. Alleen als dit op de juiste wijze gebeurt, is een optimaal rendement haalbaar. We vinden communicatie tijdens de projecten belangrijk. Met korte lijnen en ervaren vakmensen die uw project door en door kennen laten we de communicatie zo soepel mogelijk verlopen.

Meer weten wat Vofatec voor u kan betekenen?
Neem contact met ons op!

Industrieweg 19a 5158 NJ Heesbeen
+31 (0)416 66 53 62
maandag t/m vrijdag van 7.00 - 17.30 uur
Privacyverklaring | Algemene voorwaarden | Administratieve gegevens Productie Acadia
Copyright 2024 Vofatec Procesinstallaties BV